Wij zijn graag je huisapotheker. 24u op 24u en 7 dagen op 7 dagen staan we klaar met advies!
Apotheek TEST
+32 (0)11 610 300
Vandaag
open tot 18u30
Wachtdienst
Je mandje is leeg.
Verzendkosten naar
Selecteer land
Belgium
Producten toevoegen
Naar kassa
0
Aanmelden
E-mail
Wachtwoord
Nieuwe klant?
Wachtwoord vergeten?
Onze diensten
Begeleiding astma
Vervallen medicatie
Farmaceutisch Dossier
Medicatiebewaking
Wachtdiensten
Huisapotheker
Levering aan huis
Tarieven
Goed om weten
Beroepsgeheim
Bewaren medicatie
Covid certificaten
Farmaceutisch Dossier
Kwaliteitsgarantie
Maximumfactuur
Patientconsent
Tips bij zelfmedicatie
Verstandig medicatiegebruik
Zorgtrajecten
Zorgverzekering
Afschriften en attesten
Noodnummers
Oplossingen A-Z
Producten A-Z
Arts
Actieve verbanden
Geldig voorschrift
Magistrale bereidingen
Pijnstillers
Tegemoetkomingen Diabetes
Urgentietrousse
Zorgtrajecten
Zuurstof
Apotheker
Aandoeningen: tips
Aanmelding nieuwsbrief
Haal meer uit uw site
Handleidingen
Voorschrift onder de loep
Contact
Voedingssupplementen
Zoek voedingssupplement
Ziektes
Je bent hier: Home >
Apotheker
>
_Aandoeningen: tips
>
Rosacea en voeding
Rosacea en voeding
Vermijd het gebruik van alcohol. Doordat alcohol de bloedvaatjes zal verwijden, kan de couperose verergeren. Ook het blozen (eventueel met warmteopwelling) kan hierdoor uitgelokt worden.
Vermijd sterke kruiden. Sterke kruiden verwijden de bloedvaatjes. Hierdoor kan de couperose verergeren.
Vermijd erg warme voedingsmiddelen en dranken. Laat het eerst wat afkoelen.
Drink voldoende water.
Probeer uw voedingspatroon aan te passen door weinig koolhydraten in te nemen. Probeer frisdranken en producten die veel suiker bevatten te vermijden.
De meeste plantaardige oliën (behalve olijfolie) bevatten omega-6 vetzuren. Deze kunt u best vermijden. Omega-3 (visolie) is ontstekingsremmend en zou u meer moeten opnemen dan omega-6. Dit kan via voeding door vette vis (haring, makreel, zalm), olijfolie, … of via voedingssupplementen.
Probeer verzadigde vetten (harde vetten (margarine), volle melk, chocolade, ...) uit de weg te gaan. Gebruik ze beperkt en probeer ze te vervangen door onverzadigde vetten (olijfolie, vette vis (haring, makreel, zalm), noten, ...).
Wit brood, witte rijst, pasta … vervangt u best door een volkoren-variant. Het is ook mogelijk dat gluten minder goed worden verdragen. Probeer dan gluten in voeding te vermijden. Tarwe, rogge, haver, gerst en spelt bevatten gluten. Op de verpakking staat aangegeven of een product glutenvrij is. Er bestaat bijvoorbeeld glutenvrije muësli, crackers, toast, rijstwafels, …
Bepaalde voedingsmiddelen zouden rosacea kunnen verergeren: wijn (vooral rode wijn), chocolade, tomaten, cayennepeper, gemarineerd vlees, citrusvruchten, kaas en hete koffie.